De preventie assistent

De preventie assistent

Ter voorkoming van klachten aan gebit en tandvlees is het belangrijk om veel aandacht aan mondhygiëne te besteden. Steeds meer tandartspraktijken werken om die reden met een preventie assistent. Deze tandartsassistent is opgeleid om de mondhygiëne te controleren en eventuele preventieve handelingen uit te voeren.

Voorkomen is beter dan genezen

Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Wanneer een tandarts ziet dat uw tandvlees extra aandacht nodig heeft, kan hij u doorverwijzen naar een preventie assistent. Deze medewerker brengt de conditie van het tandvlees in kaart en voert desgewenst een plak kleurtest uit. Tevens reinigt een preventie assistent het gebit grondig, zolang het tandsteen slechts oppervlakkig aanwezig is. Ook wordt er naast de reiniging uitleg gegeven over mondhygiëne en poetstechnieken. Het is van groot belang het gebit goed te verzorgen, ter preventie van het terugkeren van tandsteen en of tandplak op het glazuur. Diverse aspecten zijn hierbij van belang, bijvoorbeeld op de juiste manier poetsen, flossen en regelmatige controle bij de tandarts.

Bezoek aan de tandarts

Het is van belang om regelmatig de tandarts te bezoeken voor controle, zodat hij tijdig kan ingrijpen wanneer er problemen zijn. Zo kunnen gaatjes vermeden worden en houdt u een gezonde mond. Zeker voor kinderen is het verstandig om twee keer per jaar de tandarts te bezoeken, omdat zij gevoeliger zijn voor tanderosie en gaatjes. Maar niet alleen kinderen zijn gevoeliger, ook voor ouderen is het belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Een goede gezondheid van de mond hangt namelijk samen met de algemene gezondheid, waardoor het aangeraden wordt regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts.