Tegelvloeren op hout

Tegelvloeren op hout

Bij de renovatie van oude panden stuit men vaak op een houten vloer. Zeker wanneer u een ruimte wilt omtoveren tot badkamer of keuken, bestaat vaak de voorkeur voor een tegelvloer. Een goede optie is om te kiezen voor een tegelvloer die wordt aangelegd op de houten ondergrond. Hout is echter een natuurlijk product, dat kan ‘werken’. Omdat hout een beweeglijk materiaal is, terwijl tegels hard en breekbaar zijn, is het belangrijk om hier voor de aanleg van een tegelvloer op hout rekening mee te houden. Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels niet zullen scheuren wanneer er belasting op de vloer komt.

Niet lijmen

Ten eerste is het belangrijk dat de houten ondergrond schoon en vlak is. Tevens moet ervoor gezorgd worden dat eventueel loszittende planken goed worden vastgemaakt. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het niet raadzaam om tegelvloeren te lijmen op de houten vloer!

Zwaluwstaartplaten

Wij raden aan om te werken met zwaluwstaartplaten van bijvoorbeeld Duofor. De zwaluwstaartplaten van Duofor hebben als voordeel dat ze direct op de bestaande houten vloer kunnen worden geplaatst. In plaats van te lijmen wordt gewerkt met een dunne laag zandcement, die op de bestaande vloer wordt gegoten. De basis van de vloer is nu zandcementvloer op hout, zodat u de tegelvloer hier nu goed kunt aanleggen.