Welk type staalkabels past bij mijn klus?

Bij bijvoorbeeld hijswerk, liften en kabelbanen dienen staalkabels trekkrachten over te brengen. Maar welk type staalkabel past goed bij uw type werk? Omdat iedere klus een andere is, begint een succesvolle oplossing op maat met het juiste advies. Hierbij is het altijd van belang om ten eerste veiligheid in het achterhoofd te hebben. Het is nooit verstandig om te besparen op veiligheid. Maar welke aspecten zijn nog meer belangrijk bij het selecteren van de juiste staalkabels?

Duurzaamheid

Naast veiligheid is het belangrijk dat staalkabels duurzaam zijn. Door te kiezen voor de juiste staalkabels wordt de levensduur gemaximaliseerd en is er maar minimaal sprake van slijtage en onderhoud van staalkabels. Het kan handig zijn wanneer u uw staalkabels bestelt bij een leverancier met een research & development centrum, zodat u wordt voorzien in productinnovaties en verbeteringen.

Functionaliteit

Er bestaan veel typen staalkabels en daarom is het van belang dat u advies inwint bij een ervaren organisatie, die beschikt over een groot assortiment. Deze organisaties weten vaak snel welke staalkabels bij uw klus passen zodat u ze op maat geleverd krijgt. Vaak kunnen ervaren organisaties ook snel beschikken over verschillende staalkabeltypen wanneer ze deze niet op voorraad hebben, omdat zij een groot netwerk hebben.

Keuringen
Hijs- en hefgereedschappen moeten gekeurd worden. Ook staalkabels moeten inspectie ondergaan. Daarom kan het handig zijn om te kiezen voor een leverancier die ook in inspectie en indien nodig reparatie van staalkabels kan voorzien. Zo wordt u vaak sneller geholpen en geniet u van de beste service.